Make your own free website on Tripod.com
Ardeche

REGIO BESCHRIJVING

Home
Bezienswaardigheden
OMSCHRIJVING WONING
REGIO BESCHRIJVING
Situering
Prijzen + contactadres
Foto's buitenkant
Nabije omgeving
Foto's binnenkant

GROSPIERRES - RUOMS - VALLON PONT D'ARC 

In 't centrum van het vakantiegebied van de Ardèche ligt het kleine dorpje Grospierres.
De streek rond Grospierres zal U bekoren met zijn mediterraans klimaat, zijn pittoreske dorpjes en uitgestrekte, groene landschappen en heldere riviertjes waar het heerlijk wandelen en fietsen is.
 
Ruoms is bekend om zijn défilès, een opeenvolging van indrukwekkende tunnels en gewelven door de Ardèche gevormd. Het oude stadsgeddelte is omringd door de goed bewaarde stadswallen met 7 ronde torens. Kuier eens door de gezellige winkelstraat of langs de oude huisjes. 
 
Ontdek de natuurlijke schoonheid van Pont d'arc, een indrukwekkende brug over de rivier, door de Ardèche zelf geschapen.
 
Het pittoreske Balzac ligt op een steile klif en zal u ongetwijfeld bekoren met zijn middeleeuwse huizen en kasteel. De huisjes van Labeaume hangen tegen de rotsen van de 'gorges' de la Beaume. Slenter door de straatjes en ontdek de uïnes van het voormalige kasteel. 
 
De Ardèche is de vakantieplek bij uitstek voor sportievelingen : kano, kajak, paardrijden, VTT, fietsen, klimmen, parapente, speleologie, wandelen, ... zijn maar een kleine greep uit het rijke aanbod.
 
Typisch zijn de lokale markten met hun specialiteiten.
 
Voor de wijnliefhebbers, zijn er verschillende gekende wijngaarden waar U hartelijk onthaald word om een glasje te proeven.
 

.

 

.